priprema

  1. Slaninu narežite na kockice. Luk ogulite i nasitno nasjeckajte. Koromač operite, osušite ga papirnatim ručnikom i nasitno nasjeckajte.
  2. Češnjeve češnjaka ogulite i narežite na tanke kriške.
  3. U jednom loncu rastopite maslac, dodajte slaninu, kratko je popržite, a zatim dodajte luk i pržite ga dok ne postane staklast.
  4. Dodajte koromač i češnjak pa sve zajedno pržite još 1-2 minute. Operite timijan, otresite vodu pa otrgnite listiće sa stabljike. Listićima pospite preprženo povrće.
  5. U lonac stavite gljive, promiješajte, dolijte vino pa kratko prokuhajte u otklopljenom loncu.
  6. Dodajte temeljac pa sve zajedno zakuhajte, a zatim smanjite temperaturu i kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri u poklopljenom loncu.
  7. Krumpire operite, ogulite i narežite na komadiće. Nakon 15 minuta kuhanja dodajte ih u juhu pa sve zajedno kuhajte još oko 20 minuta.
  8. Na kraju dodajte kukuruz, dolijte vrhnje, sve zajedno zakuhajte i začinite solju, paprom i sokom od limuna.
  9. U juhu umiješajte vlasac pa je poslužite. Po želji dodajte žlicu kiselog vrhnja.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte