priprema

  1. Navucite gumene rukavice. Operite koprive te uklonite peteljke. Listove blanširajte oko 1 minutu u slanoj vodi, oplahnite ih te ocijedite.
  2. Začinsko bilje operite, natrgajte listiće te sve nasitno nasjeckajte. Mladi luk operite i očistite. Bijeli dio nasjeckajte, a zeleni narežite na tanke kolute.
  3. Češnjak oljuštite i nasjeckajte. Bijeli dio luka i češnjak staklasto propirjajte na maslacu. Začinsko bilje i kolutiće luka dodajte i kratko propirjajte.
  4. Ulijte temeljac i vrhnje, zakuhajte, začinite te (po želji) izmiksajte. Žumanca razmutite u posudi s malo juhe te dodajte juhi. Miješajući zagrijavajte da se juha malo zgusne (ne smije vreti!). Ukrasite po želji.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte