Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Operite poriluk, očistite ga i narežite na kolute. Luk oljuštite i nasjeckajte.
Sve staklasto propirjajte na maslacu, posolite i ostavite 10 minuta na laganoj vatri. Potom ulijte temeljac pa kuhajte oko 5 minuta, dok krumpir ne omekša.
Ocat i 500 ml vode zakuhajte u loncu. Jedno po jedno jaje stavite u posudu. Miješajte vodu kuhačom dok se ne napravi vrtlog.
Dodajte jedno po jedno jaje te ih poširajte 2-3 minute. Potom ih ocijedite. Očistite gljive, kratko ih popržite na maslinovu ulju i ocijedite, a umak sačuvajte.
Potom umak dodajte juhi, promiješajte pa juhu propasirajte.
Poširana jaja uvaljajte u brašno, zatim u razmućeno jaje i na kraju u krušne mrvice. Popržite ih na vrućem ulju.
Juhi dodajte vrhnje, začinite pa zagrijte. Poslužite je s jajima i gljivama.