priprema

  1. Omekšajte pecivo u vodi. Očistite povrće, narežite peršin i mrkvu na kockice, poriluk na kolute, a začinsko bilje operite i nasjeckajte.
  2. U velikom loncu ugrijte 1 žlicu ulja. Pirjajte povrće miješajući oko 2 minute. Dodajte temeljac, začinsko bilje i lovorov list pa kuhajte oko 20 minuta.
  3. Nasjeckajte 1 glavicu luka, a drugu narežite na kolutiće. Istisnite pecivo te pomiješajte s mljevenim mesom i kockicama luka.
  4. Navlaženim rukama oblikujte oko 32 okruglice. Nakon 10 minuta ih dodajte juhi te kuhajte.
  5. Pospite kolute luka brašnom te otresite višak brašna. Ugrijte preostalo ulje u tavi te pržite kolute luka uz okretanje. Izvadite pa ocijedite na kuhinjskom papiru.
  6. Poslužite lonac u tanjurima, stavite na to kolute luka te po želji ukrasite svježim začinskim biljem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte