priprema

  1. Brokulu operite i razdvojite na manje cvatove. Nasitno je narežite pa kuhajte 5 minuta u kipućoj slanoj vodi. Dobro procijedite (da se poslije okruglice ne raspadnu), ali sačuvajte vodu u kojoj se brokula kuhala.
  2. Ručno ili u blenderu izmiješajte jaja s brokulom.
  3. U posebnoj posudi izmiješajte krušne mrvice, brašno, muškatni oraščić i mješavinu začina, dodajte smjesu od jaja i brokule pa sve dobro izmiješajte.
  4. Vodu u kojoj se kuhala brokula vratite na vatru da provrije, zatim smanjite temperaturu i ostavite da lagano vrije.
  5. Rukama oblikujte okruglice i kuhajte samo 1 minutu. Izvadite ih šupljikavom žlicom.
  6. U svaki tanjur ulijte zagrijanu juhu pa dodajte okruglice.

Ako želite sačuvati lijepu zelenu boju brokule, isperite je hladnom vodom odmah poslije kuhanja.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte