priprema

  1. Ogulite luk i češnjak. Cvjetaču operite, uklonite listove pa je razdijelite na cvjetiće. U loncu rastopite ½ količine maslaca.
  2. Dodajte narezani luk i nasitno nasjeckan češnjak, list lovora i timijan pa sve zajedno pržite oko 5 minuta.
  3. Nekoliko cvjetića cvjetače stavite na stranu za poslije, a ostatak dodajte u lonac.
  4. U lonac stavite krumpire, koje ste prethodno ogulili i narezali na kockice, dodajte temeljac i mlijeko pa sve zajedno kuhajte oko 20 minuta na srednje jakoj vatri.
  5. Maknite juhu sa štednjaka pa je štapnim mikserom usitnite u pire. Umiješajte vrhnje i po želji posolite i popaprite.
  6. Dok se juha kuha, pripremite krutone: preostale komade cvjetače pomiješajte s ostatkom rastopljenog maslaca i naribanim parmezanom.
  7. Tako pripremljenu smjesu stavite u zagrijanu tavu i pecite dok ne postane zlatnosmeđa i hrskava. Rasporedite juhu u tanjure, pospite krutonima i poslužite.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte