priprema

  1. Krumpir ogulite, operite, narežite na kockice i stavite u posudu s hladnom vodom. Bijeli dio poriluka operite i narežite na tanke ploške.
  2. Celer očistite i nasitno nasjeckajte te ga zajedno s porilukom pržite na ulju u dubljoj posudi. Krumpir ocijedite, dodajte ga povrću, sve zalijte juhom, začinite i zakuhajte.
  3. Smanjite temperaturu i kuhajte oko 25 minuta. U međuvremenu filete stavite na papir za pečenje i prekrijte trakama povrća.
  4. Nakapajte s 1 do 2 žlice juhe, zamotajte u papir te dobro zavežite kako para i sokovi ne bi tijekom pečenja izlazili.
  5. Položite filete na lim za pečenje te ih pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C. Kuhano povrće zajedno s juhom izmiksajte štapnim mikserom te posolite i popaprite.
  6. Meso izvadite iz papirnatih košuljica, narežite ili natrgajte na komadiće te s pečenim povrćem posložite na tanjure. Uz to poslužite krem-juhu od krumpira.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte