priprema

  1. Leću ostavite u vodi preko noći da omekša pa je sljedeći dan ocijedite. Za žličnjake pomiješajte maslac i žumanca, dodajte natrgani kruh i svježi sir pa sve zajedno umijesite.
  2. Začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem i sa 2 žlice nasjeckane kadulje. Ostavite 3 sata u hladnjaku.
  3. Ljutiku oljuštite, a mrkvu i celer ogulite pa sve narežite na kockice i propirjajte na ulju. Dodajte leću, ulijte temeljac i kuhajte 25 minuta.
  4. Iz smjese sa sirom grabite žlicom žličnjake pa ih kuhajte u kipućoj vodi oko 10 minuta. Sastojke iz juhe (osim 4 žlice) izmiksajte.
  5. Umiješajte leću, mrkvu i celer koje niste izmiksali te ocat i vrhnje. Juhu poslužite s kuhanim žličnjacima.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte