priprema

  1. Rastopite maslac, a zatim dodajte nasitno narezani luk i češnjak. Začinite timijanom, zvjezdastim anisom i listovima lovora, a zatim sve zajedno pecite oko 5 minuta.
  2. Dodajte nasjeckane mrkve i dolijte temeljac. Poklopite i pričekajte da zakuha. Kuhajte 20 minuta na laganoj vatri.
  3. Iz juhe izvadite timijan, listove lovora i zvjezdaste anise, a zatim sve sastojke usitnite štapnim mikserom tako da dobijete glatku smjesu. Začinite solju i paprom.

Savjet

U juhu čije ste sastojke štapnim mikserom usitnili u pire možete dodati i žličicu osušenog đumbira, koji će joj dati zanimljiv okus.

Ako želite, juhu možete i dodatno začiniti sokom od jedne limete.

Gotovu juhu možete poslužiti s prženim listićima badema, žlicom kiselog vrhnja ili s nekoliko kapi maslinova ulja s limunom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte