priprema

  1. Oljuštite i nasjeckajte ljutiku. Poriluk očistite i operite. Krumpir ogulite i properite pa ga sitno narežite kao i bijeli dio poriluka.
  2. Propirjajte ljutiku na zagrijanom maslacu, dodajte krumpir i poriluk te ih zajedno pirjajte 5 min.
  3. Tada ih podlijte povrtnim temeljcem, dodajte lovor i borovicu, pustite da zavre, a zatim poklopite i kuhajte juhu 30-ak min na laganoj vatri.
  4. Kad se povrće skuha, odstranite lovorov list i borovicu. Fino usitnite povrće štapnim mikserom. Umiješajte vrhnje te dodajte soli, papra i muškatnog oraščića.
  5. Properite i osušite medvjeđi luk, stavite nekoliko listova na stranu, a ostatak narežite na tanke rezančiće.
  6. U svaku zdjelicu uz rub zataknite po nekoliko listova, ulijte juhu i pospite je sjeckanim medvjeđim lukom i listićima potočarke.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte