priprema

  1. Ogulite krumpire i mrkvu pa ih zasebno nasjeckajte. Narežite i meso bundeve.
  2. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak pa ih propirjajte na maslacu dok ne postanu staklasti. Dodajte bundevu, mrkvu i curry pa kratko popržite.
  3. Ulijte temeljac, dodajte krumpir pa kuhajte oko 30 minuta na srednje jakoj vatri. U međuvremenu nasuho prepecite bučine sjemenke.
  4. Kruhu uklonite koru pa ostatak narežite na kockice i popržite na 2 žlice maslaca. Ocijedite suvišnu masnoću na kuhinjskom papiru.
  5. Juhu izmiksajte štapnim mikserom. Umiješajte još vrhnje i crème fraîche te, ako je potrebno, ulijte još temeljca.
  6. Još jednom zavrijte juhu, posolite, popaprite i pospite svježe mljevenim muškatnim oraščićem. Ukrasite kockicama kruha.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte