priprema

  1. U lonac ulijte 1 l vode, dodajte kim i lovor pa stavite da se kuha.
  2. Povrće (cvjetača, mrkva, celer, krumpir, češnjak i paprika) narežite na komade, a od cvjetače odstranite nekoliko cvjetova i stavite ih sa strane.
  3. Ostatak stavite u lonac. Kuhajte pet minuta pa dodajte leću te sve zajedno kuhajte oko 10 minuta.
  4. Lovorov list izvadite iz juhe pa štapnim mikserom juhu pretvorite u pire. Začinite solju.
  5. Ostatak cvjetače zapecite na ulju dok ne dobije zlatnosmeđu boju, izvadite iz tave i stavite na ubrus da se odstrani višak masnoće.
  6. Juhu raspodijelite na tanjure te je ukrasite pečenom cvjetačom i nasjeckanim začinima.

Savjet

Za pikantniju varijantu kratko prije kraja kuhanja u juhu ubacite malo naribane čili papričice.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte