PRIPREMA

  1. U loncu rastopite maslac te na njemu, na srednjoj vatri, propirjajte luk, celer i komadiće cvjetače.
  2. Kad luk i celer omekšaju (poslije 10-ak minuta), ulijte temeljac i mlijeko (odvojite 2 žlice) te kuhajte dok i cvjetača ne omekša, oko 25 minuta.
  3. Juhu potom smiksajte štapnim mikserom. U zdjelici razmutite 2 žlice mlijeka i škrobno brašno te umiješajte u juhu.
  4. Kuhajte minutu-dvije da se juha zgusne. Potom dodajte naribani sir, vrhnje, papar i sol. Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje dok se sir ne rastopi, minutu-dvije.
  5. Juhu poslužite u dubokim tanjurima i svaku porciju pospite sa malo tostiranog kima.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte