priprema

  1. Operite pile. Oljuštite češnjak. Prerežite neoljušteni luk, stavite u tavu na mjesto rezanja te popržite do tamnosmeđe boje bez dodavanja masnoće.
  2. Zakuhajte luk s dosta vode, lovorovim listovima, zrnima papra, češnjakom i 1 žlicom soli. U tome kuhajte pile 90 minuta do 2 sata. Otklonite povremeno nastalu pjenu.
  3. U međuvremenu očistite povrće te narežite na komade veličine zalogaja, kolute ili kockice. Skuhano pile izvadite iz lonca. Procijedite juhu u drugi lonac.
  4. U tome kuhajte usitnjeno povrće 12-15 minuta. Skuhajte rezance prema uputama s pakiranja. Otklonite kožu i kosti s pileta, a meso usitnite.
  5. Ocijedite rezance te stavite u juhu zajedno s mesom. Kratko ugrijte. Začinite juhu solju i paprom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte