priprema

  1. Mrkvu i krumpir ogulite i operite, pa mrkvu narežite na prutiće, a krumpir na kockice.
    Celer očistite, operite i narežite na ploške.
  2. Češnjak i luk oljuštite i narežite na sitne kockice. Slaninu popržite da pusti masnoću pa je izvadite.
  3. Na masnoći propirjajte luk i češnjak, dodajte celer, mrkvu i krumpir te pirjajte 3 min. Pospite kukuruznim brašnom, miješajući malo popržite i podlijte s malo vode.
  4. Umiješajte zatim temeljac pa kuhajte juhu povremeno miješajući na laganijoj vatri 20 min.
  5. U juhu dodajte ocijeđeni kukuruz, slaninu i vrhnje te ostavite da se okusi prožimaju 5 min. Prije posluživanja začinite solju, paprom i sokom od limuna.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte