priprema

  1. Najprije pripremite smjesu za okruglice: na masnoći staklasto popržite luk. Dodajte razmrvljeni kvasac te ga rastopite na srednje jakoj vatri.
  2. Potom dodajte brašno, kratko pržite, maknite sa štednjaka pa ostavite da se ohladi.
  3. Umiješajte jaja, sol, papar, mažuran i krušne mrvice tako da nastane glatka, ali ne prečvrsta smjesa. Potom od smjese oblikujte okruglice.
  4. U loncu ugrijte maslac i ulje te popržite povrće (osim graška) i luk. Ulijte mlaku vodu ili temeljac, posolite, dodajte 1 grančicu ljupčaca te zakuhajte.
  5. Kuhajte oko 10 minuta, potom dodajte grašak, a kad voda zakuha, dodajte okruglice. Kuhajte oko 3 minute, dok okruglice ne isplivaju na površinu.
  6. Juhu začinite po želji te ukrasite začinskim biljem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte