priprema

  1. Povrće za juhu operite, očistite i narežite na manje komade.
  2. Pile operite pa ga zajedno s povrćem stavite u posudu, zalijte s 2,2 l posoljene vode i kuhajte 75 minuta. Tijekom kuhanja obirite pjenu koja se formira na površini juhe.
  3. Operite krumpire i prepolovite ih. Mrkvu očistite, šparoge operite, odstranite im drvenasti dio stabljike te ih prepolovite.
  4. Pile izvadite. Juhu procijedite kroz cjedilo. Vratite je u lonac te zakuhajte. Zatim u njoj kuhajte krumpire oko 15 minuta. Dodajte mrkvu i kuhajte sljedećih 10 minuta.
  5. U juhu dodajte šparoge i mahune pa kuhajte još 5 minuta. Maslac otopite u tavici. Dodajte brašno i miješajte.
  6. Zalijte s malo juhe, kratko zakuhajte i krčkajte oko 5 minuta. Umiješajte senf pa sve vratite u juhu. S pileta skinite kožu, prstima odvojite meso od kostiju.
  7. Kratko prije posluživanja meso zagrijte u juhi te do kraja začinite. Juhu od mesa i povrća poslužite posutu peršinom. Po želji, u juhi zakuhajte tjesteninu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte