priprema

  1. Oprano meso narežite na kocke. Korjenasto povrće očistite, operite i narežite na sitne kocke.
  2. Na masti popržite luk pa dodajte meso i povrće. Sve pirjajte dok tekućina ne nestane i ostane samo mast.
  3. Potom dodajte brašno, crvenu papriku, papar, lovor, ukuhane rajčice i sol. Dolijte vodu ili svijetli bujon.
  4. Kad meso i povrće omekšaju, umiješajte žumance koje ste prethodno pomiješali s vrhnjem pa varivo maknite s vatre.
  5. Po potrebi dodajte začine, sol, papar i sok od limuna.
  6. Prije posluživanja obilno pospite nasjeckanim peršinom.

Za variva, krem-juhe i povrtne juhe upotrijebite gotov bujon kako biste skratili pripremu. Bujon napravite od kocke za juhu, a možete i zalediti kockice procijeđene juhe

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte