priprema

  1. Đumbir ogulite i narežite na tanke ploške. Ako je upotrebljavate, mahunu vanilije prerežite po dužini pa sastružite sjemenke iz unutrašnjosti.
  2. U lonac stavite đumbir, vaniliju (ako je dodajete), šećer i vodu. Kad zakipi, smanjite vatru te kuhajte dok se šećer ne rastopi, a đumbir omekša, otprilike 20 minuta. Ostavite da se ohladi.
  3. Ako ih želite dodati, limun ili naranču dobro operite pa naribajte njihovu koricu. Dodajte ih prokuhanim sastojcima, ulijte u staklenku, dobro zatvorite te ostavite da odstoji jedan dan.
  4. Sljedeći dan izvadite mahunu vanilije ako ste je dodali pa ostavite da mješavina odstoji još jedan dan.
  5. Potom je kroz fino cjedilo procijedite u bocu i prije no što kušate liker, ostavite ga da odstoji još jedan dan.
  6. Vanilija i/ili korica limuna ili naranče obogatit će okus likera, no želite li da više do izražaja dođe okus đumbira, liker spravite bez dodataka.

Autor recepta: Patricia Lucija Tomasović/ sensaklub.hr

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte