priprema

  1. Rabarbaru operite, uklonite joj krajeve pa je narežite na male komade. Narezanu rabarbaru stavite u srednje velik lonac. Prelijte vodom i pustite da zakipi.
  2. Potom smanjite vatru tako da smjesa lagano krčka pa kuhajte 20 minuta. Tijekom kuhanja oberite pjenu.
  3. Rabarbara će nakon 20 minuta kuhanja sasvim omekšati te izgubiti većinu boje, ali zato će voda od kuhanja postati jarkoružičasta.
  4. Maknite s vatre i procijedite kroz gusto cjedilo. U ocijeđenu tekućinu od kuhanja dodajte šećer i vratite na vatru.
  5. Pustite da ponovno zakipi, miješajući često kako bi se šećer rastopio. Kad zakipi, kuhajte još 5 minuta i pritom skinite preostalu pjenu s površine.
  6. Maknite s vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Ulijte u staklenke, zatvorite i pohranite u hladnjak, gdje se može čuvati nekoliko tjedana.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte