priprema

  1. Operite i ocijedite špinat. Oljuštite luk i češnjak pa ih nasitno nasjeckajte. U tavi ugrijte ulje ili maslo te pržite luk. Kad luk postane staklast, dodajte češnjak te pržite još 1 minutu.
  2. Pospite čilijem, dodajte špinat, promiješajte (pokapajte s malo vode) te umiješajte špinat. Maknite sa štednjaka.
  3. Operite grašak, ocijedite i dodajte špinatu. Začinite solju i paprom te promiješajte.
  4. Izvaljajte oba pakiranja tijesta pa izrežite krugove. Na svaki komad stavite po malo nadjeva od špinata i graška, preklopite pa pritisnite.
  5. Stavite na lim obložen papirom za pečenje te pecite 15-17 minuta na 180 °C.

Špinat možete kupiti svjež, zamrznut ili u obliku pirea. Svježi je najbogatiji hranjivim tvarima, no pri kupnji pazite da listovi nisu uveli ili zgnječeni.
Zamrznuti špinat možete držati 24 mjeseca u zamrzivaču. Pri temperaturi do -18 stupnjeva neće izgubiti vrijedne hranjive tvari, prije svega vitamin C.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte