priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 160 °C. Pistacije i lješnjake raspodijelite na lim za pečenje i pecite ih oko 15 minuta u pećnici, dok ne počnu mirisati.
  2. Pet minuta prije kraja pečenja dodajte sjemenke sezama. Lješnjake grubo nasjeckajte.
  3. U tavici prepecite kim i sjemenke korijandra bez dodavanja ulja pa ih izmrvite u mužaru. Pomiješajte s lješnjakom, sezamom, solju i paprom.
  4. Mješavinu stavite u posudu te sa strane ulijte malo maslinova ulja. Kruh se prvo umače u maslinovo ulje, a zatim u dukkah.

Savjet

Baza dukkaha može se pripremiti s različitim sastojcima, primjerice, umjesto pistacija se može upotrijebiti drugo orašasto voće.

Osim toga mogu se dodati i poprženi slanutak, sušeni začini, čili, sušena limunova korica, koromač, cimet, klinčić, kurkuma ili šećer.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte