priprema

  1. Svježi sir, žumanca, parmezan i peršin dobro izmiješajte. Dodajte špinat koji ste prethodno skuhali u slanoj vodi, dobro promiješali i ispasirali.
  2. Sve dobro promiješajte. Ako je smjesa prerijetka dodajte 1 do 2 žlice krušnih mrvica. Smjesu dobro posolite i popaprite.
  3. Od smjese oblikujte oko 16 loptica te ih pokrivene stavite na hladno. Zagrijte ulje u visokoj posudi. Loptice uvaljajte u brašno, pa u jaje i na kraju u krušne mrvice.
  4. Pržite loptice u vrućem ulju te ih vadite na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.
  5. U međuvremenu zagrijte vrhnje za kuhanje, umiješajte u njega nasjeckani korijander i limunov sok. Umak posolite i popaprite.
  6. Loptice po želji prelijte umakom te poslužite uz svježu salatu po izboru.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte