priprema

  1. Paprike prerežite napola i odstranite im središnji dio s košticama. Operite ih pa ih po dužini prerežite na četvrtine.
  2. Zatim ih položite na rešetku tako da kora bude okrenuta prema gore pa ih u pećnici unaprijed zagrijanoj na 220 °C pecite dok se na kori ne pojave smeđi mjehurići.
  3. Izvadite paprike iz pećnice, stavite ih u plastičnu vrećicu i zatvorite. Nakon nekog vremena izvadite ih, ogulite i narežite na kockice.
  4. Svježi sir kremasto izmiješajte s uljem i maslacem. Umiješajte i papriku narezanu na kockice. Operite krastavac, nasitno ga narežite i dodajte u smjesu.
  5. Namaz začinite češnjakom, solju i paprom pa ga nakratko stavite u hladnjak. Poslužite s pecivom ili hrskavim punozrnatim kruhom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte