priprema

  1. Najprije pripremite kornete oko kojih ćete omatati trake tijesta. Pripremite četverokut papira za pečenje dimenzija otprilike 15 × 15 cm i komad aluminijske folije veličine 12 × 12 cm.
  2. Aluminijsku foliju savijte u oblik korneta i napunite suhim graškom. Odozgo zatvorite. Kornet umotajte u papir za pečenje pa gore opet zatvorite. Tako pripremite 4 korneta–kalupa.
  3. Oštrim nožem ili okruglim nožem za rezanje pizze razrežite tijesto na trake širine 6–7 mm. Svaku traku tanko razvaljajte. Trakama omatajte kornet od špica prema gore otprilike do ¾ visine korneta.
  4. Ako traka nije dovoljno dugačka, dodajte još jednu i nastavite omatati. Tako pripremite 4 korneta.
  5. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Omotane kornete rasporedite na lim prekriven papirom za pečenje. Narančastu boju rastopite u nekoliko žlica hladne vode.
  6. Kuhinjskim kistom premažite kornete, stavite u pećnicu i pecite oko 12 minuta – ne smiju posmeđiti, stoga za vrijeme pečenja smanjite temperaturu na 170 stupnjeva.
  7. Potom izvadite kornete iz pećnice i malo kasnije oprezno maknite tijesto s kalupa. Pripremljene mrkve stavite natrag na lim pa u pećnicu te ih pecite još oko 8 minuta.
  8. Mrkvu ogulite, operite, osušite i naribajte u posudu. Pripremite utvrdo kuhana jaja (otprilike 9 minuta), dobro ih ohladite, ogulite i nasitno naribajte.
  9. Sir stucite sa senfom, soli i paprom, umiješajte naribana jaja i na kraju ocijeđenu mrkvu. Nadjevom punite ohlađene mrkve od tijesta pa ukrasite opranim i osušenim komadima stabljika mrkve.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte