priprema

  1. Oljuštite jaja i prorežite ih po dužini. Uz pomoć žličice izvadite žumanca. Ispražnjene polovice bjelanaca poslažite u udubine na pladnju.
  2. Ako je pladanj običan, ravan, odrežite malo donjeg dijela bjelanca da bi čvrsto stajao.
  3. Žumanca zgnječite vilicom. Žumancima dodajte majonezu i miješajte da dobijete glatku kremu. Posolite. Malo obojite mljevenom paprikom.
  4. Uz pomoć štrcaljke za kolače smjesu ukrasno istisnite u bjelanca. Operite listove zelene salate, obrišite i stavite na sredinu pladnja.
  5. Poslažite preostale polovice punjenih bjelanaca za koja nije bilo mjesta u udubinama na rubu.
  6. Vrlo oštrim nožem spiralno ogulite s rajčice kožicu s malo mesa, pa savijte u ružicu i stavite nasred pladnja.
  7. Uokolo poslažite komade srdela te krastavce – tanko narezane i raširene poput lepeze.
  8. Koncentratom rajčice ukrasite svaku drugu ili treću polovicu i na njih stavite kapare. Na druge polovice rasporedite kavijar ili račiće. Ukrasite po želji.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte