priprema

  1. Operite i prepolovite papriku, očistite je i narežite na sitne kockice.
  2. Izmiješajte svježi kozji sir, smjesu posolite i popaprite pa u nju umiješajte sjeckani ružmarin i kockice paprike.
  3. Izrežite fetu na kockice. Zatim razmutite jaja, posolite ih i popaprite te umiješajte fetu.
  4. U tavi zagrijte komadić maslaca, ulijte četvrtinu smjese od jaja i fete pa je pecite dok se jaja ne stisnu. Okrenite i pecite još 1-2 min s druge strane.
  5. Gotov omlet izvadite na tanjur da se malo ohladi. Na isti način od preostale smjese ispecite još tri omleta.
  6. Mlake omlete premažite kremom od kozjeg sira, zarolajte ih, čvrsto umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da se stisnu.
  7. Operite i očistite tikvicu za prilog te je naribajte na tanke ploške. Oljušteni luk narežite na ploščice.
  8. Potom zagrijte ulje i pirjajte luk oko 3 min da postane staklast, dodajte tikvice pa ih pirjajte još oko 3 min, tako da ostanu još lagano čvrste.
  9. Začinite ih solju, paprom i limunovim sokom. Prije posluživanja rolice od omleta ukoso narežite na deblje ploške i poslažite ih po tikvicama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte