priprema

  1. Kvasac otopite u mlakome mlijeku zajedno sa žlicom šećera. Promiješajte sve sastojke pa ih ostavite oko 15 minuta na toplome mjestu, dok kvasac ne nabubri.
  2. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U posudu stavite kiselo vrhnje, ulje, sol, prašak za pecivo, te im dodajte nabubreni kvasac.
  3. Zatim sve sastojke promiješajte i dodajte brašno. Tijesto se ne mora dizati!
  4. Smjesu prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, a zatim mijesite sve dok tijesto ne bude glatko, elastično i kompaktno.
  5. Podijelite tijesto na nekoliko manjih dijelova. Razvaljajte tijesto, te ga režite na jednake trokute.
  6. Svaki trokut zatim zarolajte od šireg dijela prema užem, formirajući kiflice. Ponovite postupak sve dok ne potrošite svo tijesto.
  7. Svaku kiflicu premažite razmućenim žumancem, pospite solju i sezamom, te ih slažite u namašćen lim za pečenje.
  8. Pecite ih 20-ak minuta dok ne poprime zlatnosmeđu boju.

Autor recepta: Kristina Jeniček

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte