priprema

  1. Odmrznite grašak. Oljuštite i nasjeckajte luk te ga staklasto popržite na maslacu. Dodajte temeljac i timijan pa zakuhajte.
  2. Ogulite krumpir, narežite ga na kockice te dodajte. Smanjite vatru te kuhajte 6-8 minuta. Dodajte grašak pa kuhajte još 5-6 minuta.
  3. Ocijedite povrće, ali sačuvajte tekućinu. Zgnječite grašak, umiješajte vrhnje te pomiješajte s 1-2 žlice tekućine od kuhanja. Začinite i ostavite da se ohladi.
  4. Tanke šnite pršuta ili šunke lagano popržite u tavi na 2 žlice maslinova ulja. Izvadite iz tave i stavite na papirnati ručnik da se ocijedi višak masnoće.
  5. Tostirajte kruh, namažite namaz od graška te raspodijelite po tome pršut. Pospite naribanim parmezanom i nakapajte preostalim maslinovim uljem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte