PRIPREMA

  1. Patlidžane ogulite i narežite na kockice podjednake veličine. Češnjak oljuštite i nasitno nasjeckajte. Staklenke sterilizirajte (trebat će vam 2 do oko 800 ml).
  2. Ocat ulijte u lonac i stavite na vatru. Kad zakipi, ubacite kockice patlidžana. Kuhajte 2-3 minute pa izvadite šupljikavom žlicom.
  3. Stavite u zdjelu i dodajte češnjak, začinsko bilje i sol. Promiješajte i napunite staklenke pa u njih ulijte kipući ocat.
  4. Da u staklenci ne bi ostalo mjehurića zraka, lagano njom udarite o radnu plohu ili kroz sadržaj prođite drvenim štapićem ili plastičnom lopaticom.
  5. Dobro obrišite rub te zatvorite staklenke. Stavite ih u lonac s vrućom vodom te kuhajte 10-ak minuta nakon što voda zakipi.
  6. Potom staklenke izvadite iz vode i stavite na kuhinjske krpe te ostavite da se ohlade. Pohranite na suho i tamno mjesto, gdje može stajati do godinu dana.
  7. Ukiseljene patlidžane moguće je konzumirati tjedan dana nakon pripreme.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte