priprema

  1. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Sjemenke kardamoma smrvite, a štapić cimeta prelomite popola.
  2. Odvojite dvije žlice maslaca pa ih rastopite u veliku loncu (ostatak maslaca narežite na kockice).
  3. Kad se maslac zagrije, dodajte luk i pirjajte ga 10-ak minuta, dok ne postane zlatnosmeđ.
  4. Dodajte kardamom i cimet, promiješajte da zamirišu, a zatim dodajte i nasjeckani češnjak. Odmah dodajte opranu rižu pa promiješajte da se sve poveže sa sastojcima u loncu.
  5. Ulijte 600 ml vode i pustite da zakipi. Zatim vatru sasvim smanjite, a lonac poklopite. Kuhajte 15 minuta pa ugasite vatru, a lonac ostavite poklopljen još 15 minuta.
  6. Netom prije posluživanja u rižu umiješajte ostatak maslaca narezan na kockice.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte