PRIPREMA

  1. U vodu dodajte šećer i kvasac, promiješajte pa ostavite na toplome 10-ak minuta. Kad se zapjeni, dodajte toplo mlijeko u kojem ste rastopili maslac te postupno umiješajte 3/4 brašna, ručno ili miksajući električnim mikserom s nastavkom za dizano tijesto.
  2. Postupno dodajte i ostatak brašna (pazite da tijesto ne postane tvrdo – možda nećete trebati sve brašno).
  3. Kada dobijete glatko meko tijesto koje se može oblikovati u loptu (nakon otprilike 5 minuta miksanja, odnosno 10 minuta ručnog miješenja), stavite ga u lagano nauljenu zdjelu i pokrijte čistom kuhinjskom krpom te ostavite na toplome oko pola sata.
  4. Nakon što se tijesto digne, lagano ga pritisnite dlanom i od njega oblikujte četverokut. Narežite ga na dugačke trake, a potom svaku na 5-6 komada (ovisi o veličini peciva koju želite).
  5. Od komada tijesta oblikujte peciva pa ih složite na lim obložen papirom za pečenje ili u namašćenu posudu te pokrijte čistom kuhinjskom krpom ili namašćenom plastičnom folijom.
  6. Ostavite da se oblikovano tijesto diže 20 do 25 minuta. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  7. Peciva pecite 20 do 25 minuta.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte