priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Kalup obložite papirom za pečenje. Brašno pomiješajte sa sodom bikarbonom.
  2. Dodajte zobene pahuljice i sol te promiješajte i u sredini napravite udubinu. Pomiješajte mlaćenicu i melasu te ulijte u udubinu.
  3. Kratko promiješajte kuhačom ili rukama da se sastojci povežu u tijesto. Nemojte previše miješati! Smjesa će biti pomalo ljepljiva.
  4. Stavite je u kalup i lagano poravnajte površinu. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 45 do 60 minuta.
  5. Ovako možete provjeriti je li kruh pečen: kucnite po njemu i ako odzvanja “šuplje”, pečen je. Kratko ga ostavite da se ohladi u kalupu, a zatim ga izvadite i ostavite da se do kraja ohladi na rešetki.

Izvor: Sensaklub.hr

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte