priprema

  1. Jabuke operite, ogulite i narežite na kockice. Ako su domaće, neprskane, ne trebate ih guliti. Aroniju namočite pola sata u vrućoj vodi. Ljutiku nasitno nasjeckajte.
  2. U velikom loncu pomiješajte jabuke, ocijeđene aronije i ljutiku. Dodajte đumbir, gorušicu, klinčiće i med te sve kuhajte na srednje jakoj vatri.
  3. Povremeno miješajte kako ne bi zagorjelo, a po potrebi dodajte i malo vode. Kuhajte oko dva sata da se svi sastojci potpuno skuhaju i prožmu.
  4. Pred kraj kuhanja dodajte i sok jednog limuna. Skuhani chutney prebacite u sterilizirane staklenke, dobro ohladite i pospremite.
  5. Chutney odlično prija uz mesno pečenje kao hladni umak, a može se poslužiti i uz hladne nareske.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte