priprema

  1. Maslinovo ulje zagrijte u dubokoj tavi, dodajte luk pa ga pržite oko 4 minute uz često miješanje, dok ne postane staklast.
  2. Marelice temeljito operite, uklonite koštice, narežite ih na četvrtine i dodajte u tavu s lukom. Nakon toga luk i marelice pospite šećerom i prelijte medom.
  3. Grožđice isperite toplom vodom pa i njih dodajte u tavu. Na kraju u tavu ulijte jabučni ocat.
  4. Kuhajte oko 25 minuta na laganoj vatri uz stalno miješanje, dok se umak ne zgusne. Nakon toga stavite chutney u zdjelu i pričekajte da se potpuno ohladi.
  5. Ohlađeni umak stavite u hermetički zatvorenu posudu, koju zatim smjestite u hladnjak, gdje ga možete čuvati 1-2 tjedna.

Chutney je idealan umak uz meso ispečeno na roštilju (janjetina, perad, mljeveno meso).

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte