PRIPREMA

  1. Sterilizirajte staklenke (trebat ćete 3-4 male). Češnjak oljuštite. Čili papričice prerežite po dužini.
  2. U loncu zakuhajte ocat, sol, šećer i papar. Kad zakipi, dodajte češnjeve češnjaka i nakon što ponovno zakipi, kuhajte 4 minute. Maknite s vatre.
  3. U svaku staklenku stavite po lovorov list te ulijte prokuhani češnjak s ljutim papričicama (ravnomjerno ih raspodijelite tako da u svaku staklenku dođe po ½ čilija).
  4. Prelijte kipućom tekućinom u kojoj su se kuhali ostavljajući 1 cm od ruba staklenke.
  5. Zatvorite i sterilizirajte stavljanjem staklenki u lonac s vrućom vodom te 10-minutnim kuhanjem nakon što voda u loncu zakipi.
  6. Ostavite da se ohladi pa čuvajte na suhom, hladnom i tamnom mjestu. Može stajati do godinu dana, a prije konzumiranja mora odstajati barem 3 tjedna.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte