Priprema

  1. U posudu ulijte mlaku vodu, dodajte svježi kvasac, malo šećera i malo mlijeka. Ostavite oko pola sata da se digne.
  2. U posudu za miješenje dodajte sve vrste brašna i sol. U sredinu ulijte smjesu s kvascem i dodajte mlaku vodu po potrebi. Pazite da tijesto ne bude pretvrdo.
  3. Mijesite dovoljno dugo da se masa sjedini. Pokrijte tijesto vlažnom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi da se diže tri-četiri sata.
  4. U međuvremenu tijesto promijesite još najmanje tri puta.
  5. Ponovno ga promijesite i podijelite na tri dijela.
  6. Radnu površinu pospite mješavinom integralnog i bijelog brašna. Na brašno stavite dio tijesta i oblikujte kruh. To učinite sa sva tri dijela.
  7. Lim pospite mješavinom brašna, a na njega stavite sva tri dijela tijesta tako da se ne dodiruju. Prekrijte salvetom i ostavite da odstoji oko pola sata.
  8. Nakon toga stavite u blago zagrijanu pećnicu i pecite najprije na temperaturi od 250 stupnjeva, a poslije 20-ak minuta smanjite na 220. Pecite oko 40 minuta.
  9. Kad je kruh pečen, isključite pećnicu i ostavite ga u njoj nekoliko sati. Tako će kora omekšati i biti mekano-hrskava.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte