PRIPREMA

  1. Rajčice ogulite, očistite od sjemenki i krupno narežite. Luk oljuštite i krupno narežite. Paprike operite, očistite od sjemenki i krupno narežite.
  2. Češnjak oljuštite i narežite na ploške. U velik lonac debela dna stavite sve sastojke osim rajčica.
  3. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne zakipi. Tada smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući, dok povrće ne omekša, 10-ak minuta.
  4. Umiješajte rajčice i pojačajte temperaturu. Kad zakipi, vatru smanjite i kuhajte dok se smjesa ne zgusne, oko 30 minuta. Pritom često promiješajte.
  5. Maknite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom. Smjesa će u tom trenutku biti rijetka.
  6. Lonac vratite na vatru i uz često miješanje kuhajte na srednjoj vatri dok se smjesa jako ne zgusne – morate biti strpljivi jer za to je potrebno oko 2 do 2,5 sata.
  7. Da provjerite je li kečap kuhan, žličicu smjese stavite na tanjur: kuhan je ako se iz smjese ne cijedi tekućina.
  8. Kuhani kečap ulijte u pripremljene sterilizirane vruće staklenke tako da od ruba ostane 5 mm. Sterilizirajte 15-minutnim kuhanjem u vodenoj kupki.
  9. Potom izvadite napunjene staklenke na čiste kuhinjske krpe pa ih ostavite da se hlade 24 sata. Pohranite na suhom, hladnom i tamnom.
  10. Nakon otvaranja, staklenku držite u hladnjaku.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte