priprema

  1. Pomiješajte žličicu šećera, smrvljeni kvasac, žličicu brašna i mlako mlijeko pa smjesu ostavite da se diže oko 15 minuta na toplome mjestu.
  2. Jaja pjenasto stucite s maslacem i solju. U jaja dodajte brašno i kvasac pa zamijesite čvrsto tijesto.
  3. Oblikujte tijesto u kuglu, pospite ga brašnom, stavite u zdjelu pokrivenu čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se diže oko 30 minuta na toplome mjestu.
  4. Tijesto zatim još jednom dobro izmijesite pa ga podijelite na 25 komada otprilike jednake veličine.
  5. Od dijelova tijesta oblikujte valjke koje zatim prepletite u oblik pereca.
  6. Stavite ih u lim obložen papirom za pečenje, premažite žumancem i pospite sezamovim sjemenkama. Pecite 15-17 minuta na 225 °C.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte