Priprema

  1. Zamijesite tijesto od 300 g brašna, 3 dl vode i 20 g kvasca. Prekrijte krpom, pa ostavite tijesto da miruje dva sata na toplom.
  2. U tijesto zatim umiješajte ostale sastojke uz dodavanje 2 dl mlake vode, pa dobro zamijesite (mijesite barem pet minuta).
  3. Prekrijte tijesto i ostavite ga da se diže 15 minuta.
  4. Stavite ga na pobrašnjenu radnu površinu, podijelite na pet jednakih dijelova, pa svaki oblikujte kao baguette dug 35 cm.
  5. Obložite lim papirom za pečenje, poredajte baguette, pa ih ostavite na toplom 45 minuta.
  6. Pećnicu zagrijte na 240 stupnjeva.
  7. Svaki baguette zarežite na nekoliko mjesta ukoso, pa pecite20-25 minuta na najnižoj rešetki uz puno vodene pare (stavite posudu s vodom na dno pećnice).

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte