PRIPREMA

  1. Krastavce dobro operite i narežite na deblje ploške. Paprike očistite i narežite, kao i luk. Sterilizirajte 1 veću ili 2 manje staklenke.
  2. U cjedilo koje ste postavili u zdjelu stavite krastavce, paprike i luk, pospite ih solju i ostavite u hladnjaku 1 sat kako bi se ocijedio višak vode.
  3. Potom dobro ocijedite i isperite povrće. U loncu zagrijte ocat sa šećerom. Kuhajte na srednjoj vatri dok se šećer ne rastopi. Dodajte gorušicu i papar.
  4. Pojačajte vatru kako bi mješavina zakipjela. Tada dodajte pripremljeno povrće i kuhajte 5 minuta.
  5. Smjesom napunite sterilizirane staklenke te ulijte i kipuću tekućinu u kojoj se kuhalo povrće. Ostavite 1 cm slobodnog prostora od ruba.
  6. Obrišite rub staklenke te ih zatvorite. Sterilizirajte sadržaj kuhanjem u vodi (10-ak minuta nakon što voda zakipi poslije stavljanja staklenki u lonac).
  7. Ako ćete salatu odmah konzumirati, možete preskočiti ovaj korak (pa je, čim se ohladi, pohranite u hladnjaku), ali ipak morate pričekati 48 sati kako bi se okusi proželi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte