PRIPREMA

  1. Dobro operite i sterilizirajte staklenke (za ovu količinu sastojaka trebat će vam 2 do oko 800 ml).
  2. Paprike dobro operite, očistite od sjemenki i narežite na trake debljine 5 mm. Luk oljuštite, narežite na ploške i 10 minuta namačite u ledenoj vodi.
  3. Potom ga ocijedite i posušite papirnatim ubrusom pa pomiješajte s paprikom. Napunite staklenke tako da ostane 1 cm slobodnog prostora od ruba staklenke.
  4. U loncu na jakoj vatri zagrije ocat, vodu, šećer i sol te, kad zakipi, kuhajte dok se šećer ne rastopi.
  5. Kipućom tekućinom prelijte sastojke u staklenkama sve do 1 cm od ruba staklenke. Dobro zatvorite i sterilizirajte kuhanjem u kipućoj vodi 10-ak minuta.
  6. Ostavite da se ohladi i pohranite na suhom i hladnom mjestu. Prije konzumiranja mora stajati najmanje 3 tjedna.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte