PRIPREMA

  1. Staklenke i poklopce dobro operite i sterilizirajte. Staklenke držite u velikom loncu punom vruće vode (možete ih ugrijati i u stroju za pranje posuđa na ciklusu suhog vrućeg zraka netom prije stavljanja sastojaka).
  2. Rajčice, papričice i kopar (ako je svjež) dobro operite. Uklonite i odrežite sve što nije besprijekorno svježe i neoštećeno. Češnjak oljuštite. Rajčice narežite na četvrtine.
  3. Češnjak i papričice stavite na dno staklenki, a na njih narezane očišćene rajčice. Pazite da ostane 1 cm slobodnog prostora od ruba staklenke.
  4. U svaku staklenku dodajte koliko je navedeno maslinova ulja, soli i kopra. Na jakoj vatri u loncu od najmanje 6 litara do vrenja zagrijte ocat, vodu i sol.
  5. Mješavina mora jako kipjeti cijelo vrijeme dok je ulijevate u napunjene staklenke.
  6. Sastojci trebaju biti prekriveni njome, ali od ruba mora ostati 1 cm slobodnog prostora. Dobro zatvorite pa ostavite da se ohladi, a potom stavite etikete.
  7. Da bi se okusi proželi, ostavite da odstoji najmanje dva tjedna prije konzumacije. Na suhom, hladnom i mračnom može stajati do godinu dana.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte