priprema

  1. Brašno sobne temperature prosijte u veliku posudu ili na radnu površinu. U sredini napravite udubinu pa u nju stavite sol i jaje. Malo-pomalo ulijevajte vodu i miješajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
  2. Mijesite sve dok se ne prestane lijepiti za ruke, ali pripazite da ne bude pretvrdo (previše brašna).
  3. Podijelite tijesto na tri dijela, svaki promijesite, pokrijte i ostavite 10-ak minuta.
    Ponovno promijesite sve tri grude tijesta pa ih ponovo oblikujte u kugle. Premažite ih uljem i ostavite na toplom da se dižu oko sat vremena.
  4. Na radnu površinu stavite čist kuhinjski stolnjak, pospite ga brašnom pa pomoću valjka razvucite prvi komad tijesta tako da dobijete krug promjera oko 50 cm.
  5. Zagrijte malo ulja pa premažite koru da ne bi pucala dok je razvlačite. Zavucite ruke ispod kore i pažljivo je rastežite.
  6. Kada je razvučete preko čitavog stola, možete je puniti po želji.
  7. Nadjevenu i zarolanu koru prebacite u lim za pečenje i nastavite postupak s preostalim tijestom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte