Priprema

  1. U šalici toplog mlijeka rastopite kvasac i dodajte malo šećera pa ostavite nekoliko minuta.
  2. Na radnu površinu ili u posudu usipajte brašno, napravite udubljenje, pa dodajte kvasac, cijelo jaje i jedno bjelance (žumance ostavite za premazivanje).
  3. Zamijesite što mekše tijesto, podijelite ga na tri dijela, pobrašnite i ostavite na toplom da se digne.
  4. Na pobrašnjenoj podlozi razvucite prvi dio tijesta na što tanje, pa ga premažite uljem ili maslacem (možete koristiti i margarin ili vrhnje).
  5. Na njega stavite drugi dio, razvaljajte ga i opet premažite uljem.
  6. Odozgora razvaljajte i treći dio, premažite ga uljem pa zarolajte.
  7. Potom roladu prerežite na jednake dijelove dužine dva-tri centimetra i poredajte ih u podmazani okrugli pladanj ili vatrostalnu posudu.
  8. Premažite žumancem, a možete posuti i krupnom solju, makom, sezamom, začinskim biljem…
  9. Pecite u pećnici na 220 stupnjeva.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte