priprema

  1. Suhi kvasac izmiješajte sa žlicom polubijelog brašna i 2-3 žlice vode pa ostavite na toplome da nabubri.
  2. Pomiješajte polubijelo i cjelovito brašno pa dodajte sol, kvasac i med. Prelijte tamnim pivom i miješajte rukama. Dodajte vodu pa nastavite mijesiti.
  3. Kad se tijesto više ne lijepi za ruke, dodajte 2 žlice maslinovog ulja, oblikujte loptu i pokriveno ostavite da odstoji 1 sat na sobnoj temperaturi.
  4. Premijesite tijesto dodajući još 2 žlice maslinovog ulja. Četvrtasti kalup 27×9 cm premažite uljem. Jednoliko razmjestite tijesto po kalupu.
  5. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva i pecite 50-60 minuta.
  6. Ako imate plinsku pećnicu, uz kalup možete staviti lončić s vodom. Na taj način postići ćete bolje strujanje toplog zraka i pare u pećnici.

Autor recepta: Željka Fordren Jambrešić/ Sensaklub.hr

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte