priprema

  1. Brašno stavite u posudu sa škrobnim brašnom, napravite udubinu u sredini pa u nju stavite kvasac i šećer.
  2. Dodajte maslac narezan na komadiće. Zalijte mlakim mlijekom pa rukama umijesite čvrsto tijesto.
  3. Tijesto pokrijte čistom kuhinjskom krpom te ostavite na toplome mjestu oko 2 sata. Zatim ga još jednom promijesite.
  4. Na pobrašnjenoj radnoj površini od tijesta oblikujte štrucu, položite je u namašćen kalup, pokrijte krpom te ponovno ostavite na toplome mjestu oko 1 sat.
  5. Zagrijte pećnicu na 220 °C i pecite oko 40 minuta.
  6. Za pečenje u pekaču kruha – ulijte mlijeko, brašno pomiješajte sa škrobnim brašnom i stavite u pekač. U jedan kut pekača stavite sol, a u drugi šećer.
  7. U sredini napravite udubinu, uspite suhi kvasac i maslac. Program postavite na pečenje tosta, stupanj pečenja – svijetla korica, veličina kruha – srednja.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte