priprema

  1. Krumpir narežite na veće komade, prelijte vodom, posolite, dodajte mu kim i kuhajte oko 17 minuta. Ocijedite vodu i ohladite krumpir.
  2. Slaninu narežite na kockice. Luk oljuštite, nasjeckajte i staklasto popržite u tavici. Dodajte kockice slanine pa pržite 4-5 minuta.
  3. Operite peršin, posušite ga pa listiće otrgnite i nasjeckajte. Ohlađene krumpire protisnite u pire, dodajte ohlađen luk sa slaninom i peršin pa posolite.
  4. Na kraju dodajte razmućeno jaje te popaprite i izmiješajte.
  5. Mokrim dlanovima oblikujte kuglice promjera 3 centimetra te ih sa svih strana pržite na vrućem ulju i maslacu dok ne postanu hrskave.
  6. Ako je smjesa od krumpira prerijetka, povežite je krušnim mrvicama. Kuglice poslužite uz pirjani kupus ili kao prilog mesu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte