Priprema

  1. Kukuruzno brašno zalijte vrelom vodom da dobijete mekanu smjesu. Ostavite da se ohladi.
  2. Stavite u posudu zdrobljeni kvasac, šećer i žlicu glatkog brašna, pa sve prelijte sa 2 dl mlakog mlijeka. Promiješajte i pustite da se diže 15 minuta.
  3. U velikoj posudi umiješajte hladnu kukuruznu smjesu, sol, margarin, glatko brašno prema potrebi (dvadesetak žlica) i još vode po potrebi. Ako je dobro umiješeno, tijesto će se odvajati od posude.
  4. Pustite da se diže oko sat vremena. Povremeno promiješajte.
  5. Prebacite u podmazani lim za pečenje. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 20 minuta.
  6. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta na 200 stupnjeva. Provjerite kruh i, ako je potrebno, nastavite ga peći.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte