PRIPREMA

  1. Sterilizirajte staklenke (trebat ćete 2 velike ili 4 male). Papričice operite i narežite na ploške debele 5 mm. Obavezno na ruke stavite rukavice!
  2. U loncu do vrenja zakuhajte ocat, vodu i sol.
  3. U staklenke stavite jednaku količinu češnjaka i lovora pa ih napunite narezanim papričicama sve do 1 cm od ruba staklenke.
  4. Prelijte kipućom tekućinom, također do 1 cm od ruba. Dobro zatvorite staklenke pa sterilizirajte kuhajući 10 min u loncu ključale vode.
  5. Izvadite na čiste kuhinjske krpe i ostavite da se ohladi do kraja. Pohranite na suho, hladno i mračno mjesto, gdje može stajati do godinu dana.
  6. Nakon otvaranja staklenke, držite u hladnjaku. Prije konzumiranja mora stajati najmanje 3 tjedna.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte